Lars Wallin är en av Sveriges folkkäraste modeskapare, född i Västerås och numera bosatt i Stockholm. Han har arbetat som kläddesigner i 30 år och skapat unika kreationer till kungligheter, artister och fest. Om fem dagar debuterar han som sommarvärd i det populära radioprogrammet Sommar i P1.

Han har designat Kronprinsessan Victorias klänningar till flera Nobelfester, Petra Medes klänningar till finalen i Eurovision Song Contest 2016 och kostymerna till Kungliga Operans uppsättning av Gustav III. Hans modeutställning Fashion Stories med kreationer från hela hans karriär har turnerat runt om i landet och han har fått Damernas Världs pris Guldknappen. I år, under sitt jubileumsår som designer, debuterar han som sommarvärd i det populära radioprogrammet Sommar i P1.

”Mitt Sommarprat kommer att handla om den udda pojken från Västerås som tog sig till Stockholm och så småningom hamnade i de stora sammanhangen. Om arbetet i ateljén. Om slow fashion och hur modebranschen har förändrats. Om passion, kreativitet och drivkraft. Om tvivel och drömmar.”

Den 29 juli 2020 debuterar Lars Wallin i Sommar i P1 med sitt sommarprat som du kan lyssna på live och on demand på www.sr.se