Det som gör människan unik och som skiljer oss från djur är att vi tillsammans kan göra storverk. Vår nyfikenhet och lust till samarbete är större än vår rädsla för pandemier och katastrofer, annars hade vi för länge sedan gett upp och slutit oss. Covid-19 har tvingat oss in i nya vanor men idén om en öppen, demokratisk och fri värd, till lika livet innan Covid-19 är här för att stanna. Om ett, tre, fem eller tio år kommer vi vara tillbaka på banan igen, en erfarenhet rikare, lite försiktigare men garanterat betydligt starkare.

Vad är Covid-19

Se Covid-19 som en tidsmaskin, det som skulle ta tio år tog tio veckor. Utan förvarning och utan bedömning, det vi kallade för framtiden kom med pandemin in i våra liv och stod för dörren vårvintern 2020. Vissa blev tagna på sängen medan andra var öppensinnad och ställde om på ett snabbt, smart och innovativt sätt. Allt handlar om inställning. När hela städer och länder stänger ner kom vi under tvång att anamma de förändringar som vi länge pratat om och som i en normal utveckling skulle ta tio år eller mer. 

Effekten av Covid-19

Vi börjar mötas digitalt istället för att flyga, något vi pratat om skulle hända i mer än 25 år. Utbildning och hälsovård för små och stora sker på distans, teater och finkultur kablas ut i nya former och primärt på webben. Dagligvaror köps på nätet och levereras direkt in i kylskåpet medan kontor töms och vi jobbar hemma alla eller flera dagar i veckan. Vi får en ny syn på våra arbetssätt och dialoger om kontor som aldrig kommer att återöppnas kommer på tal. Butiksdöden blir ett faktum då vi klickar hem allt ifrån plåster till sexleksaker och välling. Fyra, fem eller sex tunga teknikföretag, de som ibland kalas FAANG (Facebook, Apple, Amazon, Netflix och Google) har tillsammans med Microsoft exploderat över hela världen och på en annars fallande New York-börs står de för en fjärdedel av börsens totala värde. De tar sig in i allt fler delar av våra liv och vi har länge sagt att allt detta är ett möjligt framtidsscenario. Ett scenario som nu är vår nya verklighet.

När Covid-19 och pandemin är över

Pandemins status efter sommar och semester är ännu oviss och den slutliga bilden av de effekter en pandemisk vår skapat kommer inte vara resonabla föränn om först några år. Dock kan vi redan nu se att många av de nya vanorna pandemin tvingat in oss i är här för att stanna och då gäller det att bena ut vilka som bör satsas på.

Konceptutveckling är en av Seven Inches starkaste grenar och ihop med våra kunder ser vi just nu över möjligheterna i att ställa om från ett analogt arbetssätt till ett mer digitalt, från ett arbetssätt där kommunikation drevs via andras kanaler till att själva vara i kontakt med slutkonsumenten och målgruppen. Vi undersöker möjligheterna i hur det analoga kan gynna den digitala satsningen och hur man i framtiden ska väva in den fysiska upplevelsen när kunderna helt plötsligt är mer mobila än någonsin. Vill du vara med och bolla, tror du att du kan bidra eller själv behöver hjälp? Tveka inte på att höra av dig till oss.

Kör hårt// Team Seven Inches